Preskoči navigacijo
Caparol
vaš močan
partner
Caparol
vaš močan
partner

Trajnostnost kot odgovornost

Odgovoren odnos do ljudi, narave in okolja

 

Kot vodilni v kakovosti se zavedamo svoje odgovornosti: naša dolžnost je, da poskrbimo za skladnost med gospodarno izvedbo, ekološko sprejemljivostjo in kakovostnimi bivalnimi pogoji. K temu sodi seveda tudi varovanje podnebja, učinkovita izraba naravnih virov in človeku prijazno oblikovanje življenjskega prostora. K vsemu naštetemu želimo prispevati z našimi misli in dejanji, z našimi izdelki in rešitvami.

Tak trajnostni odnos je že od nekdaj del filozofije našega podjetja. Kot podjetje v družinski lasti z dolgoletno tradicijo ga gojimo že peto generacijo. Nenazadnje se naš odnos kaže v široki ponudbi barv z minimalnimi emisijami in brez topil, vodnoredčljivih lakov in lazur ter emisijsko minimiranih talnih premazov. Potrjujejo ga tudi številni trajnostni izdelki in sistemske rešitve, s katerimi v svetovnem merilu postavljamo vedno nove standarde.

Vzorčni izdelki in sistemi

Že leta 1985 smo poslali na tržišče Indeko-plus – prvo nizkoemisijsko notranjo barvo brez topil na svetu (tip E.L.F.). Med tem imajo že vse Caparolove notranje barve zaželen znak kakovosti E.L.F. Tudi učinkoviti toplotnoizolacijski kontaktni fasadni sistemi so del naše ponudbe že od leta 1957. Kar tretjina svetovnih toplogrednih izpustov izvira iz zgradb – tu lahko z našimi inteligentnimi sistemi in izdelki pomembno prispevamo k varovanju podnebja. Caparolova fasadna izolacijska plošča "Dalmatiner" je pomembna inovacija na tem področju.

Poleg izdelkov, njihovih sestavin in proizvodnih postopkov smo zelo pozorni tudi na družbeno-kulturne povezave: našo ponudbo dopolnjujemo s ciljnimi barvnimi koncepti, na primer za izobraževalne, zdravstvene ali negovalne ustanove.

Vrhunska kakovost je tudi podlaga za trajnostnost. Visok standard kakovosti naših izdelkov namreč zagotavlja trajno dobre rezultate. Dober končni izdelek podaljšuje renovacijske cikle, kar dolgoročno pomeni prihranek za naše stranke – na materialu, energiji in stroških.