Preskoči navigacijo

Histolith

Zgodovinske arhitekturne barve za spomeniško zaščitene objekte

Spletna verzija

Barvne karte Histolith so rezultat skupnega sodelovanja med Caparolom in strokovnjaki nemških uradov za spomeniško varstvo ter restavratorji in organi za mestno spomeniško varstvo 

Z več kot 360 arhitekturnimi barvami, med katerimi so tudi zgodovinske, je ta barvna linija optimalen pripomoček za strokovnjake iz spomeniškega varstva in sanacije starih zgradb, saj združuje arhitekturne stile in prevladujoče barvne tone v posameznih stilskih obdobjih. 

Izhodišče teh barvnih tonov so svetlobno obstojni mineralni pigmenti. Barvne karte temeljijo na restavratorskih dognanjih, povzetih po vzorcih z izbranih zgodovinskih objektov in vključenih v barvno pahljačo Histolith. 

Barvni toni so razvrščeni v:

  • 10 čistih barvnih tonov
  • 20 belih tonov
  • 49 pigmentnih vrst, ki se vedno začnejo s polnopigmentiranim barvnim tonom, ki mu sledi do 10 svetlejših odtenkov


Imena barvnih tonov so bila izbrana po vzoru zgodovinskih nazivov za pigmente in nazivov materialov. Navedena so na hrbtni strani, skupaj s stopnjo odboja svetlobe, metričnimi LCH-vrednostmi (svetlost-čistost-barvitost), možnostjo mešanja v različnih sistemih veziv in podatkom o zgodovinskem objektu. 

Barvne karte Histolith so na voljo kot barvne pahljače ali mape. Obe verziji vsebujeta povsem enake informacije o barvnih tonih in dognanjih.

Za dnevno delo na objektih – v praktičnem formatu 21 cm x 5 cm z največ dvema barvnima tonoma na enem traku.

Barvna mapa Histolith

Za kakovostno predstavitev pred stranko – obe mapi vsebujeta liste formata DIN A5 s po enim barvnim tonom, liste lahko posamično jemljete iz mape.