Preskoči navigacijo
Ekološka
plaščna
izolacija
Ekološka
plaščna
izolacija

Novost! Ekološka plaščna izolacija

Konopljo Hanf Silent odlikujejo odlične zvočnoizolacijske vrednosti

 

„Hanf Silent" je najnovejši izdelek iz razvoja proizvajalca Capatect iz zgornjeavstrijskega Perga, ki je pravi specialist za gradbene proizvode. Izolacija iz konoplje je kot zvočna in toplotna izolacija v notranjosti objekta zagotovilo za odlično protihrupno zaščito in prijetne bivalne razmere. Kot področje uporabe pridejo pri novi plaščni izolaciji v poštev predvsem predelne stene med posameznimi stanovanji oziroma med posameznimi stanovanji/etažami in stopnišči v objektih z večjimi zvočno izolativnimi zahtevami. 

S plaščno izolacijo se Capatectu odpira še eno zanimivo tržišče za gradbene proizvode iz konoplje. Prodajne številke so že v prvem letu presenetljive. Vedno več gradbenih strokovnjakov se zanima za novo toplotno in akustično izolacijo iz Perga.

To je povezano tudi z dejstvom, da nova plošča z konoplje že pri debelini 3,5 cm izpolni vse zahteve za protihrupno in toplotno zaščito. Zato je stroškovno ugodnejša alternativa primerljivim gradbenim proizvodom z enakimi obdelovalnimi lastnostmi. Zlasti povečanje zvočne izolativnosti za več kot 7 dB je pomembna izboljšava. Pet enakih virov hrupa zaznavamo tako kot enega samega. Izdelek je s pozitivnim rezultatom naredil vse potrebne teste. 

Poleg tega konoplja pri obdelovanju ne škoduje koži in dosega visoko ekološko oceno. V izdelek Hanf Silent se vgrajuje lokalno pridelana konoplja. Proizvodnja je locirana pravzaprav kar sredi konopljinih polj, kar prihrani stroške energije in transporta.

Ekološke konopljene izolacijske plošče znamke Capatect so bile nagrajene z več nagradami za ekološki gradbeni proizvod, med drugim z avstrijskim znakom za okolje in nagrado za zaščito podnebja.

 

Tehnični podatki: 

Specifična gostota: pribl. 100 kg/m³

Toplotna prevodnost: lambda D = 0,040 W/(m²K)

Koeficient prehoda vodne pare: µ = 3,8

Mere plošč: 800 x 625 mm

Debelina: 35 in 55 mm

Več informacij si oglejte na spletni strani www.capatect.at in www.hanfdämmung.at

Primerjava akustičnih vrednosti