Preskoči navigacijo
toplotna
izolacija iz
caparola
toplotna
izolacija iz
caparola

Toplotna izolacija iz Caparola

Za dobro toplotno izolacijo obstajajo dobri razlogi. Vsi bi želeli znižati stroške ogrevanja, varčevati z energijo, varovati okolje. Prav tako ciljamo na ohranitev gradbene substance in čim višje bivalno udobje. Zato velja danes in v bodoče: ne glede ali gre za novogradnjo, obnavljanje ali saniranje objektov – kdor dobro izolira, lahko pričakuje rezultate več prihodnjih desetletij.

Zunanje površine

Toplotnoizolacijski kontaktni sistemi (TIKS) znamke Caparol veljajo že vrsto let za fasade visoke tehnike „made in Germany“. Milijoni kvadratnih metov, izoliranih s Caparolovimi proizvodi, in dolgoletne izkušnje proizvajalca te uveljavljene znamko jamčijo za odlične lastnosti te izolacije. Gospodarna izvedba, prilagodljivost ali možnosti oblikovanja – Caparolov program za fasade TIKS pomeni prednost za izvajalce in končne stranke, saj gre za preizkušeno fasadno izolacijo najvišje kakovosti.

Caparol nudi širok spekter materialov in možnosti za individualno oblikovanje fasade: raznolikost barv, struktur zaključnih slojev kot produktov za dekorativne oblike fasad, fasadnih profilov in podnožij v obliki naravnega kamna, ki kot rečeno omogoča da najdete pravi izbor za sebe.

S svojimi produkti Capatect nudi optimalne izolacijske sisteme za vse možnosti izolacij zgradb tako pri novogradnji kot pri sanaciji obstoječih zgradb. Sistemi Capatect ( BASIC-Line, TOP-Line, MINERA-Line in ÖKO-Line ) pokrivajo vse zahteve tako s tehničnega kot iz osebenga vidika. Vsi Capatect prej omenjeni izo-sistemi  so potrjeni s potrebnimi normami, ki odgovarjajo Evropskim standardom ter posebnim zahtevam določenih držav. S tem je Capatect v zadnjih 30 letih postal pojem delujoče in popolne toplotne zaščite, nadpovprečne stopnje uslug in tehnične preciznosti. V zadnjih letih pa postavlja norme za izo-zaščito s produkti pod blagovno znamko Carbon.

RAZLOGI ZA TOPLOTNO ZAŠČITO:

  • veliko varčevanje energije - manjši stroški ogrevanja
  • zdravo prebivališče
  • finančna neodvisnost
  • atraktivno oblikovanje fasad
  • večja vrednost zgradbe
  • skrb za prihodnost - aktivna zaščita okolja

Notranje površine

Mnogi hišni lastniki poznajo ta problem. Če ne izoliramo podstrešja, toplota neovirano uhaja skozi strop zgornjega nadstropja v neizkoriščeno podstrešje. Tudi neogrevani kletni prostori vplivajo pozimi na ledenohladno atmosfero v pritličju. Posledica je stanovanje, v katerem nas zebe v noge in za katerega brez potrebe porabimo veliko energije z visokimi stroški ogrevanja. S Caparolovimi rešitvami bomo v obeh navedenih primerih lahko prihranili dragoceno energijo.

Capatect - glavni sponzor nagrade za zaščito podnebja 2016.

Capatect je za izolacijsko ploščo Capatect iz konopljenih vlaken leta 2013 prejel Avstrijsko nagrado za zaščito podnebja.  S tem se je začel zmagoslavni pohod ekoloških alternativnih proizvodov v fasadni izolaciji. Vedno več arhitektov in investitorjev se v zadnjih letih odloča za izolacijo fasade z izolacijskimi ploščami iz konopljenih vlaken.

Uporabne možnosti konopljene izolacije niso omejene le na fasade. Za masivno gradnjo iz opeke je že na voljo konopljena masivna nosilna plošča za omet, ki kot nosilna podlaga ometa poleg prihranka na materialu (odpade osnovni in lahki omet) omogoča tudi visoko zvočno izolacijo in dodatno toplotno izolacijo. Tudi za izolacijo skeletne lesene gradnje ali izolacijo med špirovci je že na tržišču izdelek iz konopljenih vlaken. Najnovejši razvoj pa je tako imenovana plaščna izolacija, ki zagotavlja popolno protihrupno zaščito na hodnikih in stopniščih ter na predelnih stenah med stanovanji.

Konoplja za vse vrste izolacijskih plošč iz konopljenih vlaken je pridelana v Avstriji in  tudi proizvodnja plošč se odvija na deželi. Konoplja kot obnovljiva surovina raste brez gnojil, porabi več CO2, kot ga se ustvari skozi proizvodni cikel plošč, in je že iz tega razloga tista inovacija v izolacijski panogi v zadnjih nekaj letih, ki ima največji potencial.

Povsem razumljivo je, da se je CAPATECT zavzel za dobro stvar in v vlogi glavnega sponzorja prvič podprl najpomembnejšo avstrijsko okoljsko nagrado. Za Avstrijsko nagrado za zaščito podnebja 2016 lahko pošljejo svoje projekte fizične osebe, podjetja, organizacije in javne ustanove. Projekti so razdeljeni v naslednje kategorije: 

  • vsakdanje življenje,
  • občine in regije,
  • podjetja,
  • kmetijstvo.