caparol_pim_import/caparol_si/products/image/100969/037816_synthesa_rostflecken_entferner.png

Synthesa Rostflecken Entferner

Samodejno in učinkovito odstranjuje rjaste madeže. Ne vsebuje kislin. Primeren tudi za občutljiv naravni kamen. Za notranjo in zunanjo uporabo.

Opis

Samostojno in učinkovito odstranjuje rjaste madeže in druge ostanke kovinskih oksidov z vseh kamnitih površin in ploščic. Za odstranjevanje rjastih madežev, ki so posledica gnojil z vsebnostjo železa, kapljanja ogrevalnih elementov in pip, madežev na kovinskem vrtnem pohištvu in orodju ipd. Ne vsebuje kislin in ni koroziven (jedek), zato je primeren tudi za občutljive naravne kamne.

Predvidena uporaba

Za notranjo in zunanjo uporabo na vseh kamnitih in keramičnih površinah ter ploščicah, predvsem na kislino občutljivih kamnitih površinah, kot so marmor, granit, skrilavec, apnenec, peščenjak, betonski bloki, teraco ipd. Za terase, dovoze, pešpoti, ograje, strehe, garažna tla kot tudi v hiši in kleti.

Lastnosti

  • Odstranjuje rjaste madeže zaradi kapljanja in začetne sledi rjavenja
  • Razpršite po površini
  • Ni potrebno vtirati in drgniti
  • pH: ca. 8,0 (rahlo bazično)

Skladiščenje

Na hladnem in zaščiteno pred zmrzaljo, v originalni embalaži.

Gostota

pribl. 1,034g/cm³

Postopek nanašanja

Nerazredčen izdelek nanesite na suho površino, madeži naj bodo popolnoma namočeni. Pustite delovati približno 5‒10 minut. Vijolično obarvanje in tipičen vonj nakazujeta začetek delovanja. Površino obdelajte z gobico, ščetko ali krtačo in vodo in sperite z veliko vode. Pri starejših in trdovratnih madežih je potrebno postopek ponoviti, lahko tudi večkrat, dokler madež ni odstranjen.

Redčenje

1 l zadostuje za 25‒50 l čistilne raztopine, odvisno od redčenja.

Poraba

0,5 l zadostuje za 5‒8 m2, odvisno od vrste madežev.

Pogoji pri izvedbi

Po možnosti ne uporabljajte pri temperaturah pod +15 °C.

Čiščenje orodja

Takoj po uporabi z vodo.

Opozorilo

Obdelovalna površina mora biti suha. Toplejša kot je obdelovalna površina in višja kot je temperatura zraka, hitrejši in boljši je rezultat. Če je mogoče, ne uporabljajte pri temperaturah pod +15 °C, eventualno segrejte površino s sušilnikom za lase.
Tekočina se ne sme posušiti na površini, vijolično obarvanje sperite z zadostno količino vode. Če npr. na svetlih kamnih ali v porah ostanejo sledi vijoličnega obarvanja, je treba še enkrat sprati z vodo. Preostanek izgine pod vplivom sonca in dežja. Brizgalno orodje po uporabi dobro sperite. Zaradi tipičnega vonja uporabljajte samo v dobro prezračevanih prostorih.

Standardna opozorila/standardna obvestila (stanje v času izdaje)

Samo za industrijsko rabo!
Vsebuje natrijev tioglikolat.
Zdravju škodljivo pri stiku s kožo in pri zaužitju. Lahko povzroči preobčutljivostne reakcije pri stiku s kožo. Hranite izven dosega otrok. Ne vdihavajte hlapov. Izogibajte se stiku z očmi in kožo. V primeru stika z očmi takoj izperite z obilo vode in poiščite zdravniško pomoč. Ob stiku s kožo takoj sperite z obilo vode in milom. Nosite primerne zaščitne rokavice, očala/zaščito za obraz. Če pride do zaužitja, takoj poiščite zdravniško pomoč in pokažite embalažo ali etiketo. Uporabljajte samo v dobro prezračevanih prostorih.

Odstranjevanje

Sežig posebnih odpadkov. Ne odvrzite skupaj z gospodinjskimi odpadki. Oddajte na zbirnih mestih za posebne odpadke. Ne zlivajte v kanalizacijo, zemljo in vodotoke.

Deklaracija sestavin

15‒30 % organske žveplove spojine, < 5 % neionskih tenzidov.

Druge opombe

Koda odpadka: 59405 (v skladu z ÖNORM S 2100)
Evropski katalog odpadkov: 20 01 29
Razred ogrožanja vode: ROV 1, rahlo ogroža vodo
Tehnični in varnostni list sta na voljo na spletni strani in www.caparol.si in www.synthesa.at.

Tehnično-svetovalni center

CAPAROL, d.o.o., Potok pri Komendi 15, 1218 Komenda
Telefon: 059 209 220
Faks: 01 300 70 80
Internet: www.caparol.si
E-pošta: info@caparol.si

Tehnična informacija

Varnostni list