caparol_pim_import/caparol_si/products/image/166218/051380_Capatect_sh_rillenputz_20_25kg_SI.png

Capatect SH-Rillenputz 20, 30

Omet z žlebičasto strukturo na osnovi silikonske smole z mineralnimi lastnostmi za fasadne površine in kot zaključni omet na toplotnoizolacijskih kontaktnih fasadnih sistemih Capatect. Vodoodbojen, visoko paroprepusten.

Predvidena uporaba

Rustikalni strukturni omet z žlebičasto strukturo za zunanje površine. Uporabljamo ga kot zaključni premaz za toplotnoizolacijske kontaktne fasadne sisteme Capatect in na sanacijskih ometnih sistemih Capatect. Silikonski zaključni ometi Capatect SH-Rillenputze so visoko paroprepustni in v suhem stanju vodoodbojni.
Zato so manj nagnjeni k navzemanju umazanije in pretežno odporni proti industrijskim izpustom in primarnemu napadu mikroorganizmov.

Lastnosti

  • Prožno obdelovanje
  • Prepustnost za vodno paro
  • Nizke napetosti
  • Odpornost proti vremenskim vplivom
  • Mehansko obremenljiv
  • Emulzija silikonske smole.

Pakiranje/velikost embalaže

25-kilogramsko vedro (24 enot = 600 kg/paleto)

Barvni toni

Bele barve kot kot skladiščeno blago.
Niansiranje: Pripravo želenega barvnega tona naročite v tovarni.

Skladiščenje

Na hladnem, vendar ne sme zmrzniti. Originalno zaprto lahko hranite na skladišču pribl. 1 leto.

Gostota

1.950 kg/m³

Koeficient prepustnosti za vodno paro µ (H2O)

V1, visok

Koeficient vodovpojnosti

W3, nizka

Odtržna trdnost

>= 0,3 MPa

Ustrezne podlage

  • Lahki osnovni ometi (po izravnavi nanosa z vstavljeno stekleno mrežico)
  • Toplotnoizolacijski ometi (EPS in perlit) po izravnavi nanosa
  • Sanacijski ometni sistem Capatect

Novi apneni, apneno-cementni in cementni ometi iz maltnih skupin P Ic, P II in P III:
Nove omete pustite nepremazane 2 do 4 tedne, odvisno od vremena, da se do konca strdijo. Odstranite nestabilne ali moknate površine in morebitno sigo.

Stari trdni apneni, apneno-cementni in cementni ometi iz maltnih skupin P Ic, P II in P III:
Zelo zamazane ali algaste površine dobro skrtačite ali temeljito očistite z visokotlačnim čistilnikom.

Mahovnate ali algaste površine: Mehansko odstranite mah/alge, prizadete površine obilno premažite z nerazredčenim sredstvom Capatox, da se napojijo do zasičenosti, in pustite, da se temeljito presušijo.

Površina z odpadajočim peskom: Prekrtačite na suho in celotno površino dobro očistite z vodo. Nanesite predpremaz s koncentratom za grundiranje Primasil Grundkonzentrat, razredčenim z vodo v razmerju 1: 1.

Stare mineralne ali disperzijske barve: Trdno sprijete, vremensko nepostarane stare barve očistite na suho ali mokro. Slabo sprijete, vremensko postarane stare barve popolnoma odstranite z brušenjem, strganjem, luženjem ali visokotlačnim čiščenjem.

Popravki v ometu: Pri popravljanju odprtih razpok in poškodovanih mest v ometu morate paziti na to, da reparaturna malta po trdnosti in strukturi ustreza obstoječemu omet
Popravki v ometu se morajo pred naslednjim nanosom do konca strditi in posušiti.

Priprava podlage

Podlaga mora biti ravna, čista, nosilna, suha, brez umazanije, madežev in ločilnih snovi.
Nove osnovne omete porežite z letvijo, zagladite in počakajte vsaj 3 do 4 tedne, da se popolnoma strdijo. Na zelo vpojnih, vremensko postaranih ali odluščenih podlagah je potreben predhoden predpremaz s koncentratom za grundiranje Primasil Grundkonzentrat, razredčenim z vodo v razmerju 1 : 1.

Priprava materiala

Po potrebi popravite delovno konsistenco materiala z največ 1 % čiste vode.

Postopek nanašanja

Capatect SH-Rillenputz nanesite z nerjavečo jekleno ali plastično gladilko, porežite na debelino zrn in v še mokrem stanju strukturirajte s plastično gladilko krožno, vodoravno ali navpično. Vidne delovne prehode preprečite tako, da predvidite ustrezno število delavcev na vsakem nivoju in da zagotovite neprekinjeno vgradnjo mokro na mokro. Vedno obdelajte celotno površino ali del fasade naenkrat in brez prekinitve. Ker omet vsebuje naravna polnila, so možna manjša odstopanja v barvnem tonu. Zato na povezanih površinah vgradite samo material z isto proizvodno številko ali pa zmešajte materiale z različnimi proizvodnimi številkami.

Sestava nanosov

Kot predpremaz uporabite Capatect Putzgrund v približno enakem barvnem tonu kot strukturni omet. Počakajte 12 ur, da se predpremaz posuši, nato lahko nanesete silikonski zaključni omet Capatect SH-Rillenputz.

Poraba

Capatect SH-Rillenputz 20: pribl. 2,6 kg/m2
Capatect SH-Rillenputz 30: pribl. 3,2 kg/m2
Poraba je odvisna od lastnosti/stanja podlage in delovnega postopka.
(okvirne vrednosti brez jamstva, točno porabo ugotovite na testni površini).

Pogoji pri izvedbi

Temperatura objekta, materiala in zraka ne sme pasti pod 5 °C. Ne delajte na sončni pripeki, močnem vetru ali dežju brez zaščitnih mrež. Tudi megla oziroma padec temperature pod rosišče nista dovoljena. Navedeni pogoji morajo trajati še najmanj 2 dneva po vgradnji ometa. Previdno, če je napovedana nočna slana!

Sušenje/interval sušenja

Pri temperaturi 20 °C in relativni zračni vlagi 65 % se omet – odvisno od strukture – do konca posuši v pribl. 24 urah, v 2 do 3 dneh je pripravljen za mehanske obremenitve. Pri nižji temperaturi in višji zračni vlagi se interval sušenja podaljša.

Čiščenje orodja

Takoj po uporabi z vodo.

Opozorilo

Upoštevajte, da vpojnost, vrsta in struktura podlage kot tudi lastnosti posameznih premazov, vplivi okolja in osvetlitve ter nihanja v sestavi surovin lahko vplivajo na manjša odstopanja barvnega tona in nastanek finih lasastih razpok oziroma vbodnih pik. Zato bo morda potreben še premaz za poenotenje površin s fasadno barvo CarboSol oziroma Primasil.

Odškodninskih zahtevkov oziroma reklamacij zaradi barvnih odstopanj, ki nastanejo zaradi zgoraj navedenih vzrokov, ni mogoče uveljavljati. Da dež med sušenjem ne bi zmočil delovnih površin, jih po potrebi zaščitite s ponjavami. Na močnem vetru in hudi sončni pripeki priporočamo, da fasado zakrijete z zaščitnimi zavesami. Ne uporabljajte izdelka na vodoravnih površinah, ki so izpostavljene vodi. Skrbno prekrijte okolico delovnih površin, zlasti površine iz stekla, keramike, klinkerja, naravnega kamna in kovine. Madeže takoj izmijte z vodo. Ne čakajte s čiščenjem, da se madeži posušijo. Pred nanašanjem ometa preverite, ali se zmes ujema z originalnim barvnim vzorcem. Ne priznamo poznejših reklamacij.

Standardna opozorila/standardna obvestila (stanje v času izdaje)

Ta izdelek ni nevaren pripravek po Zakonu o kemikalijah, zato označevanje ni potrebno. Kljub temu svetujemo, da s kemičnimi izdelki ravnate z običajno previdnostjo in upoštevate ustrezne higienske ukrepe. Izdelek hranite zunaj dosega otrok.

Odstranjevanje

Sežig posebnih odpadkov ali zbirališča nevarnih odpadkov. Ne odstranite skupaj z gospodinjskimi odpadki. Ne izpraznite v kanalizacijo, zemljo ali tekočo/stoječo vodo. Neočiščeno embalažo odstranite tako kot izdelek.

Druge opombe

Koda odpadka: 57303 (v skladu z ÖNORM S 2100)
Evropski katalog odpadkov: 08 01 12
Razred ogrožanja vode: ROV 1, nizko ogrožanje vode
Tehnični in varnostni list sta na voljo na spletni strani in www.caparol.si in www.synthesa.at.

Tehnično-svetovalni center

CAPAROL, d.o.o., Potok pri Komendi 15, 1218 Komenda
Telefon: 059 209 220
Faks: 01 300 70 80
Internet: www.caparol.si
E-pošta: info@caparol.si

Tehnična informacija