caparol_pim_import/caparol_si/products/image/178391/053886_capatect_gewebeanschlussleiste_3d_standard_SI.png

Capatect Gewebeanschlussleiste 3D Standard

Plastični profil z vmesno gibljivo zanko iz termoplastičnega elastomera (TPE), pasom armirne mrežice in samolepilnim tesnilnim PE-trakom s tridimenzionalnim gibljivim priključkom.

Predvidena uporaba

Da bi zagotovili brezhibno funkcijo priključnih profilom ob oknih in vratnih okvirjih, moramo pravilno izvesti vse priključne detajle. Okenski in vratni okvirji morajo biti pritrjeni po najnovejšem stanju tehnike tako, da izključujejo nedopustne premike. Izvajalec toplotnoizolacijskega kontaktnega sistema mora zagotoviti vodotesen priključni stik med okni, vrati, konstrukcijskimi okvirji in toplotnoizolacijskim kontaktnim sistemom.

Lastnosti

  • Ni toge povezave med ometom in elementi, ki so vgrajeni v fasadi 
  • 3D-gibljivi priključek
  • Fleksibilen priključek brez privijanja z vijaki 
  • Natančen zaključek ometa
  • Enaka armirna mrežica kot pri površinskem armiranju = material se ujema s sistemom 
  • Ločljiva plastična lamela z lepilnim trakom za preprosto prekrivanje okna Vodotesna izvedba
  • Stiki ne zahtevajo vzdrževanja 
  • UV-odpornost
  • Dodaten lepilni trak ni potreben, profil je iz reciklažne teroplastične umetne mase z ultraprivarjeno stekleno armirno mrežico

Pakiranje/velikost embalaže

2,4 tm na profil (25 kosov = 60 tm / pakiranje)
1,4 tm na profil (25 kosov = 35 tm / pakiranje)

Skladiščenje

Izdelek mora biti na skladišču zaščiten pred ekstremnimi vremenskimi vplivi (dežjem, vročino, zmrzaljo ipd.). Če se letve skladiščijo ali transportirajo v ukrivljenem položaju, se deformacije ohranijo tako na stekleni mrežici kot plastičnih delih. Te deformacije nato še poslabša močna sončna pripeka (material se močno segreje). Tako poškodovanih priključnih letev ni dovoljeno več vgraditi!

Dopolnilni izdelki

Napotek za čistilno sredstvo:
Synthesa Universalreiniger vedno testirajte na skriti testni površini (ki po izvedbi TIKS ne bo več vidna).

Image 2 (053887_Capatect_Gewebeanschlussleiste1_SI.jpg)

Capatect Primerstift – predpremaz za priključne letve: številka artikla 013330001
Image 3 (053888_Capatect_Gewebeanschlussleiste2_SI.jpg)

Št. izdelka

Št. art.Embalažna enota
2256 00012,4 tm Capatect Gewebeanschlussleiste 3D Standard
2207 00011,4 tm Capatect Gewebeanschlussleiste 3D Standard

Priprava podlage

Vse podlage morajo biti ravne, suhe, brez ostankov, ki poslabšajo oprijem, brez prahu in maščob ter primerne za lepljenje priključnih letev oziroma tesnilnih trakov. Pred montažnimi deli morate temeljito očistiti vse podlage (priporočamo čistilo Synthesa Universalreiniger). Pri posebnih površinah (lak ali prašno lakiranje) priporočamo ustrezno pripravo podlage pred vgradnjo profilov. Če ne veste, kaj bi storili, se obrnite na dobavitelja oken oziroma vrat.
Na splošno priporočamo predhoden lepilni test!

Lepilni test:
Kratek kos izbrane priključne letve prilepite na konstrukcijski okvir, ki ste ga pred tem temeljito očistili z univerzalnim čistilom Synthesa Universalreiniger. Letev trdno pritisnite na okvir in po kakih 10 minutah odtrgajte. Pri tem se mora odlomiti v tesnilnem traku iz pene. Lepilni trak ne sme odstopiti neposredno od podlage (se odlepiti) – to nakazuje na nezadosten sprijem traku s podlago. Po lepilnem testu odstranite vse ostanke penastega traku. Če kljub zgornjim navodilom za pripravo podlage ne bi vzpostavili ustrezno nosilne podlage, premažite površino s Capatectovim pisalom Primerstift. Ko se predpremaz odzrači, ponovite lepilni test. Lepilni test je pozitiven samo, če je kontaktna površina lepljenih priključnih profilov neprekinjena in znaša najmanj 80 %. Če lepilni test ni pozitiven, priporočamo za izdelavo vodotesnih priključkov tesnilne trakove za stike Capatect Fugendichtbänder (predkomprimirani tesnilni trakovi, ki se samodejno razširijo).

Postopek nanašanja

Izmerite načrtovani rob in ga označite na podlagi. Odrežite priključno letev na potrebno dolžino. Odstranite pokrivni trak na samodepilni stani belega tesnilnega traku in potem ko ste uravnali PVC-letev, to trdno pritisnite na podlago, ki ste jo očistili z univerzalnim čistilom Synthesa Universalreiniger.

Moč pritiskanja je odločilna za trden lepljeni stik s podlago. Nato prilepite izolacijske plošče tako, da se v ravni liniji ujamejo s sprednjim robom PVC-letve.
Po ustreznem intervalu sušenja lepljenih izolacijskih plošč lahko na tem območju vgradite armirno stekleno mrežico v armirno maso, ki je primerna za ta objekt. Pazite, da se robovi mrežice prekrivajo za 10 cm.

Poraba

1 tm/tm

Pogoji pri izvedbi

Med delom in sušenjem temperatura zraka in podlage ne sme pasti pod +5 °C.

Opozorilo

Preberite in upoštevaje navodila za izvedbo, ki so priložena proizvodom, in kriterije za izbiro priključnih letev (glejte Izvedbene smernice za TIKS, ki jih je izdala Skupina za kakovost TIKS) – pomembno pri garancijskih zahtevkih!
Načeloma vgradite samo cele letve brez prekinitev (stikov). Če je dodajanje (stiki) neizogibno, vgradite dodatke v zgornji tretjini. Fasadno vsepovršinsko armirno mrežico oziroma mrežico okoli špalet potegnite na območju stikov do mejnega posnemalnega roba na letvi, ob katerem posnamete armirno maso. Da bi bilo območje stikov med priključnimi letvami povsem brez razpok, vam ne moremo jamčiti. Za lepilno moč in s tem za poznejši trajni sprijem koncev letev s podlago je odločilno, da letve pri lepljenju močno pritisnete ob podlago.
Pas mrežice na tako prilepljenih letvah morate po največ 4 dneh vgraditi v armirno maso. Armiranje oziroma zaključni premaz ne sme segati čez predvideno mesto loma prelomne prečke na zaščitni lameli, saj drugače ne bi mogli natančno ločiti/odtrgati prelomne prečke. Okna zaščitite tako, da pritrdite pokrivno folijo na lamele priključnega profila. V ta namen potegnite stran zaščitni pas lepilnega traku na ločljivi lameli. Na ta lepilni trak nato fiksirajte zaščitno folijo. Ko so fasadna dela končana, to lamelo previdno snemite.

Tehnično-svetovalni center

CAPAROL, d.o.o., Potok pri Komendi 15, 1218 Komenda
Telefon: 059 209 220
Faks: 01 300 70 80
Internet: www.caparol.si
E-pošta: info@caparol.si

Tehnična informacija