caparol_pim_import/caparol_si/products/image/166120/051324_Capatect_kd_rillenputz_20_25kg_SI.png

Capatect KD-Rillenputz 20, 30

Omet z žlebičasto strukturo na osnovi umetne smole za fasadne površine in kot zaključni omet na toplotnoizolacijskih kontaktnih fasadnih sistemih Capatect. Vremensko obstojen, paroprepusten.

Predvidena uporaba

Rustikalni strukturni omet za dekorativne zaključne fasadne premaze. Uporablja se tudi kot zaključni omet za toplotnoizolacijske kontaktne fasadne sisteme Capatect. Omet Capatect KD-Rillenputz je alkalno obstojen, odporen proti udarcem in zagotavlja zaščito proti agresivnim škodljivim snovem v zraku.

Lastnosti

  • Prožno obdelovanje
  • Prepustnost za vodno paro
  • Skoraj brez napetosti.
  • Obstojnost proti vremenskim vplivom
  • Odpornost proti mehanskim obremenitvam
  • Disperzija umetne smole

Pakiranje/velikost embalaže

25 kg, plastično vedro.

Barvni toni

Bele barve kot skladiščeno blago.
Niansiranje
Pripravo želenega barvnega tona naročite v tovarni.

Skladiščenje

Na hladnem in brez zmrzali. Originalno zaprta embalaža ostane na skladišču stabilna 1 leto.

Gostota

1570-1600 kg/m³ (odvisno od velikosti zrn)

Koeficient prepustnosti za vodno paro µ (H2O)

μ=150

Ustrezne podlage

Mineralne podlage ter apneno-cementni in cementni ometi maltne skupine P II in P III:
Novi ometi naj ostanejo neobdelani vsaj 2 do 4 tedne. Stare omete dobro očistite. Popravljena mesta v ometu se morajo dobro strditi in presušiti. Omete z odpadajočim peskom premažite z globinskim predpremazom Primalon Tiefgrund TB.

Beton:
Skrtačite in odstranite prah, mastne madeže (opažna olja, mast, vosek) odstranite s peno za fluate ali s parnim čistilnikom. Votla, udarjena in poškodovana mesta popravite z ustrezno izravnalno maso. Na vremensko postaranem težkem betonu je potreben globinski predpremaz s Primalon Tiefgrund TB.

Apneni, cementni in mineralni barvni premazi:
Mehansko odstranite premaz in prah. Sledi globinski predpremaz s Primalon Tiefgrund TB.

Nosilni premazi:
Očistite površino. Sijoče premaze naredite hrapave.

Nenosilni premazi:
Odstranite mehansko ali z lužilom Primalon Grüner Abbeizer po navodilih proizvajalca. Razlužene površine naj se sušijo en dan, nato jih premažite z globinskim predpremazom Primalon Tiefgrund TB.

Trdno sprijeti, kredasti premazi:
Očistite površine. Sledi nanos globinskega predpremaza Primalon Tiefgrund LF.

Mahovnate ali algaste površine:
Mehansko odstranite mah/alge, prizadete površine obilno premažite z nerazredčenim sredstvom Capatox in počakajte, da se temeljito presušijo.

Vlaknenocementne plošče:
Očistite. Z vseh strani premažite z globinskim predpremazom Primalon Tiefgrund TB (odrezane robove dvakrat).

Mavčne gradbene plošče, mavčni gradbeni elementi, mavčnokartonske in mavčnovlaknene plošče ter mavčni in gotovi ometi:
Odstranite prah. Sigasto plast odbrusite, odstranite prah in površino premažite z globinskim predpremazom Primalon Tiefgrund LF.

Lesnovlaknene plošče, mediapan, iverka in vezane plošče:
Plošče, ki so primerne za zunanje površine, do popolne zasičenosti – po potrebi večkrat premažite s predpremazom Capalac 2K-Uniprimer 481 ali Capatect Putzgrund.

Priprava podlage

Podlaga mora biti brez umazanije, ločilnih snovi in biti mora suha.

Priprava materiala

Po potrebi izboljšajte delovno konsistenco materiala z največ 1 % čiste vode.
Obarvan material potrebuje za izboljšanje delovne konsistence materiala praviloma manj dodane vode.

Postopek nanašanja

Capatect KD-Rillenputz nanesite z nerjavečo jekleno gladilko, porežite na debelino zrn in v še mokrem stanju zaribajte s plastično ali nerjavečo jekleno gladilko. Vidne delovne prehode preprečite tako, da predvidite ustrezno število delavcev na vsakem nivoju in zagotovite neprekinjeno vgradnjo mokro na mokro. Vedno obdelajte celotno površino ali del fasade naenkrat, brez prekinitve.
Z uporabo naravnih polnil (agregatov) so možna manjša nihanja barvnega odtenka. Zato na povezanih površinah vgradite samo material z isto proizvodno številko ali pa zmešajte materiale z različnimi proizvodnimi številkami.

Sestava nanosov

Kot predpremaz uporabite Capatect Putzgrund v približno enakem barvnem tonu kot strukturni omet. Počakajte pribl. 12 ur, da se predpremaz posuši, nato lahko nanesete zaključni omet Capatect KD-Rillenputz.

Poraba

Capatect KD-Rillenputz 20: pribl. 2,6 kg/m2
Capatect KD-Rillenputz 30: pribl. 3,2 kg/m2
Poraba je odvisna od lastnosti/stanja podlage in delovnega postopka.
(Okvirne vrednosti brez jamstva, točno porabo ugotovite na testni površini).

Pogoji pri izvedbi

Temperatura objekta, materiala in zraka ne sme pasti pod 5 °C. Ne delajte na sončni pripeki, močnem vetru ali dežju brez zaščitnih mrež. Tudi megla oziroma padec temperature pod rosišče nista dovoljena. Navedeni pogoji morajo biti zagotovljeni še najmanj 2 dni po končanem nanašanju. Previdno, če je napovedana nočna slana!

Sušenje/interval sušenja

Pri temperaturi + 20 °C in relativni zračni vlagi 65 % se omet glede na strukturo posuši v približno 24 urah, v 2 do 3 dneh je na voljo za mehanske obremenitve. Pri nižji temperaturi in višji zračni vlagi se interval sušenja podaljša.

Čiščenje orodja

Takoj po uporabi z vodo.

Opozorilo

Upoštevajte, da vpojnost, vrsta in struktura podlage kot tudi lastnosti posameznih premazov, vplivi okolja in osvetlitve ter nihanja v sestavi surovin lahko vplivajo na manjša odstopanja barvnega tona in nastanek finih lasastih razpok oziroma vbodnih pik. Zato bo morda potreben še premaz za poenotenje površin s fasadno barvo CarboSol oziroma Primasil.
Odškodninskih zahtevkov oziroma reklamacij zaradi barvnih odstopanj, ki nastanejo zaradi zgoraj navedenih vzrokov, ni mogoče uveljavljati. Da dež med sušenjem ne bi zmočil delovnih površin, jih po potrebi zaščitite s ponjavami. Na močnem vetru in hudi sončni pripeki priporočamo, da fasado zakrijete z zaščitnimi zavesami. Ne uporabljajte izdelka na vodoravnih površinah, ki so izpostavljene vodi. Na zelo vpojnih, vremensko postaranih ali poškodovanih podlagah je potreben globinski predpremaz s Primalon Tiefgrund TB (poraba ca. 300 ml/m2). Skrbno prekrijte okolico delovnih površin, zlasti površine iz stekla, keramike, klinkerja, naravnega kamna in kovine. Madeže takoj izmijte z veliko vode. Ne čakajte s čiščenjem, da se madeži posušijo.
Pred nanosom ometa preverite, ali se pripravljeni omet ujema z originalnim barvnim vzorcem. Ne priznamo poznejših reklamacij.

Standardna opozorila/standardna obvestila (stanje v času izdaje)

Samo za industrijsko rabo!
Ta izdelek ni nevaren pripravek po Zakonu o kemikalijah, zato označevanje ni potrebno. Kljub temu svetujemo, da s kemičnimi izdelki ravnate z običajno previdnostjo in upoštevate ustrezne higienske ukrepe. Izdelek hranite zunaj dosega otrok.

Odstranjevanje

Sežig posebnih odpadkov ali zbirališča nevarnih odpadkov. Ne odstranite skupaj z gospodinjskimi odpadki. Ne izpraznite v kanalizacijo, zemljo ali tekočo/stoječo vodo. Neočiščeno embalažo odstranite tako kot izdelek.

Druge opombe

Koda odpadka: 57303 (v skladu z ÖNORM S 2100)
Evropski katalog odpadkov: 08 01 12
Razred ogrožanja vode: ROV 1, nizko ogrožanje vode
Tehnični in varnostni list sta na voljo na spletni strani in www.caparol.si in www.synthesa.at.

Tehnično-svetovalni center

CAPAROL, d.o.o., Potok pri Komendi 15, 1218 Komenda
Telefon: 059 209 220
Faks: 01 300 70 80
Internet: www.caparol.si
E-pošta: info@caparol.si

Tehnična informacija

Varnostni list