Proizvodi | Predpremazi in impregnac... | Posebni proizvodi | Synthesa Rostflecken Ent...

Synthesa Rostflecken Entferner

Samodejno in učinkovito odstranjuje rjaste madeže. Ne vsebuje kislin. Primeren tudi za občutljiv naravni kamen. Za notranjo in zunanjo uporabo.

  Opis

  Samostojno in učinkovito odstranjuje rjaste madeže in druge ostanke kovinskih oksidov z vseh kamnitih površin in ploščic. Za odstranjevanje rjastih madežev, ki so posledica gnojil z vsebnostjo železa, kapljanja ogrevalnih elementov in pip, madežev na kovinskem vrtnem pohištvu in orodju ipd. Ne vsebuje kislin in ni koroziven (jedek), zato je primeren tudi za občutljive naravne kamne.

  Predvidena uporaba

  Za notranjo in zunanjo uporabo na vseh kamnitih in keramičnih površinah ter ploščicah, predvsem na kislino občutljivih kamnitih površinah, kot so marmor, granit, skrilavec, apnenec, peščenjak, betonski bloki, teraco ipd. Za terase, dovoze, pešpoti, ograje, strehe, garažna tla kot tudi v hiši in kleti.

  Lastnosti

  • Odstranjuje rjaste madeže zaradi kapljanja in začetne sledi rjavenja
  • Razpršite po površini
  • Ni potrebno vtirati in drgniti
  • pH: ca. 8,0 (rahlo bazično)

  Skladiščenje

  Na hladnem in zaščiteno pred zmrzaljo, v originalni embalaži.

  Gostota

  pribl. 1,034g/cm³

  Postopek nanašanja

  Nerazredčen izdelek nanesite na suho površino, madeži naj bodo popolnoma namočeni. Pustite delovati približno 5‒10 minut. Vijolično obarvanje in tipičen vonj nakazujeta začetek delovanja. Površino obdelajte z gobico, ščetko ali krtačo in vodo in sperite z veliko vode. Pri starejših in trdovratnih madežih je potrebno postopek ponoviti, lahko tudi večkrat, dokler madež ni odstranjen.

  Redčenje

  1 l zadostuje za 25‒50 l čistilne raztopine, odvisno od redčenja.

  Poraba

  0,5 l zadostuje za 5‒8 m², odvisno od vrste madežev.

  Pogoji pri izvedbi

  Po možnosti ne uporabljajte pri temperaturah pod +15 °C.

  Čiščenje orodja

  Takoj po uporabi z vodo.

  Opozorilo

  Obdelovalna površina mora biti suha. Toplejša kot je obdelovalna površina in višja kot je temperatura zraka, hitrejši in boljši je rezultat. Če je mogoče, ne uporabljajte pri temperaturah pod +15 °C, eventualno segrejte površino s sušilnikom za lase.
  Tekočina se ne sme posušiti na površini, vijolično obarvanje sperite z zadostno količino vode. Če npr. na svetlih kamnih ali v porah ostanejo sledi vijoličnega obarvanja, je treba še enkrat sprati z vodo. Preostanek izgine pod vplivom sonca in dežja. Brizgalno orodje po uporabi dobro sperite. Zaradi tipičnega vonja uporabljajte samo v dobro prezračevanih prostorih.

  Standardna opozorila/standardna obvestila (stanje v času izdaje)

  Samo za industrijsko rabo!
  Vsebuje natrijev tioglikolat.
  Zdravju škodljivo pri stiku s kožo in pri zaužitju. Lahko povzroči preobčutljivostne reakcije pri stiku s kožo. Hranite izven dosega otrok. Ne vdihavajte hlapov. Izogibajte se stiku z očmi in kožo. V primeru stika z očmi takoj izperite z obilo vode in poiščite zdravniško pomoč. Ob stiku s kožo takoj sperite z obilo vode in milom. Nosite primerne zaščitne rokavice, očala/zaščito za obraz. Če pride do zaužitja, takoj poiščite zdravniško pomoč in pokažite embalažo ali etiketo. Uporabljajte samo v dobro prezračevanih prostorih.

  Odstranjevanje

  Sežig posebnih odpadkov. Ne odvrzite skupaj z gospodinjskimi odpadki. Oddajte na zbirnih mestih za posebne odpadke. Ne zlivajte v kanalizacijo, zemljo in vodotoke.

  Deklaracija sestavin

  15‒30 % organske žveplove spojine, < 5 % neionskih tenzidov.

  Druge opombe

  Koda odpadka: 59405 (v skladu z ÖNORM S 2100)
  Evropski katalog odpadkov: 20 01 29
  Razred ogrožanja vode: ROV 1, rahlo ogroža vodo
  Tehnični in varnostni list sta na voljo na spletni strani in www.caparol.si in www.synthesa.at.

  Tehnično-svetovalni center

  CAPAROL, d.o.o., Potok pri Komendi 15, 1218 Komenda
  Telefon: 059 209 220
  Faks: 01 300 70 80
  Internet: www.caparol.si
  E-pošta: info@caparol.si

  Tehnična informacija

 • Tehnična informacija
 • Varnostni list

 • Varnostni list