Izjava o varstvu podatkov

Uvod

Podjetje, navedeno v impresumu (v nadaljevanju: „mi“), je kot upravljavec te spletne ponudbe odgovoren za pridobivanje, obdelovanje in uporabo osebnih podatkov uporabnika te spletne ponudbe v smislu nemškega Zveznega zakona o varstvu osebnih podatkov (BDSG, Bundesdatenschutzgesetz). Varovanje vaše zasebnosti in vaših zasebnih podatkov jemljemo zelo resno. Vaše osebne podatke pridobivamo, obdelujemo in uporabljamo v skladu z vsebino te izjave o varstvu podatkov ter veljavnimi nemškimi zakoni o varstvu podatkov, še zlasti BDSG in Zakona o telemedijih (TMG). 

S to izjavo o varstvu podatkov vas želimo obvestiti, katere osebne podatke o vas pridobivamo, obdelujemo in uporabljamo.

 


Osebni podatki

Osebni podatki so posamezni podatki o vaših osebnih ali dejanskih razmerah. Sem sodijo vse informacije o vaši identiteti, na primer vaše ime, elektronski naslov ali poštni naslov. Informacije, ki jih ni mogoče povezati z vašo identiteto (na primer število uporabnikov spletne ponudbe), ne veljajo za osebne podatke.

Našo spletno ponudbo lahko načeloma uporabljate brez razkritja svoje identitete in brez navedbe svojih osebnih podatkov. Za nekatere ponujene storitve pa potrebujemo vsekakor vaše osebne podatke. Podatke pridobivamo, shranjujemo in uporabljamo načeloma samo za namen uporabljanja te spletne ponudbe, še posebej za pripravo želenih informacij.

Shranjevanje in obdelovanje osebnih podatkov

Vaše podatke shranjujemo na posebej zaščitenih strežnikih. S tehničnimi in organizacijskimi ukrepi so vaši podatki na njih zaščiteni proti izgubi, uničenju, dostopanju, spreminjanju ali razširjanju s strani nepooblaščenih oseb. Do vaših podatkov lahko dostopa samo nekaj pooblaščenih oseb. Te so pristojne za tehnično, komercialno ali redakcijsko upravljanje strežnika. Kljub rednim kontrolam pa ni mogoče zagotoviti popolne zaščite pred vsemi nevarnostmi.

Prenašanje naših spletnih strani in vaših vnosov na naših spletnih straneh prek interneta je načeloma nekodirano. Zato ni mogoče izključiti možnosti, da tretje osebe dobijo vpogled v prenesene podatke in/ali dostop do njih. Priporočamo vam, da upoštevate ta vidik pri odločitvi, ali in katere podatke nam boste posredovali prek interneta.

Vaši osebni podatki se prenašajo prek interneta v kodirani obliki. Za prenašanje podatkov uporabljamo SSL-kodiranje (Secure Socket Layer).

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Vaše osebne podatke uporabljamo načeloma samo za izvajanje storitev, ki jih vi želite. Če v izvajanje storitev vključimo zunanje izvajalce, lahko tudi ti dostopajo do podatkov izključno za namen izvajanja storitev. S tehničnimi in organizacijskimi ukrepi zagotavljamo upoštevanje zakonskih zahtev za varovanje osebnih podatkov in k temu zavežemo tudi svoje zunanje izvajalce. 

Poleg tega vaših podatkov ne posredujemo tretjim osebam brez vašega izrecnega soglasja, zlasti ne za reklamne namene. Posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim osebam je mogoče samo, če ste sami v to privolili ali če imamo do tega pravico ali če je to naša dolžnost na podlagi zakonskih določb in/ali uradnih oziroma sodnih odredb. Pri tem gre še zlasti za informiranje za namene kazenskega pregona, posredovanje ob izrednem dogodku (odvrnitev nevarnosti) ali za uveljavitev pravic intelektualne lastnine.


Uporaba naše domače strani

Podatki o vašem računalniku

Vsakič ko dostopate do naše spletne ponudbe, pridobimo ne glede na vašo registracijo naslednje podatke o vašem računalniku: IP-naslov vašega računalnika, zahtevo vašega brskalnika in čas te zahteve. Poleg tega se evidentirata status in količina prenesenih podatkov v okviru te zahteve. Pridobimo tudi podatke o proizvodu in verziji uporabljenega brskalnika in operacijski sistem računalnika. Nadalje evidentiramo, s katere spletne strani je bil izveden dostop do spletne ponudbe. IP-naslov vašega računalnika se pri tem shrani samo med trajanjem uporabe spletne ponudbe in takoj nato izbriše ali preide v anonimno okrajšano obliko. Ostali podatki se shranijo za omejeno časovno dobo. 

Te podatke uporabljamo za upravljanje naše spletne ponudbe, še zlasti za ugotavljanje napak in njihovo odpravljanje, da odkrijemo izkoriščenost naše spletne ponudbe in tako uvedemo potrebne prilagoditve in izboljšave. 


Uporaba piškotkov

Za našo spletno ponudbo uporabljamo piškotke – kot jih uporabljajo številni druge spletne strani. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranjujejo na vaš računalnik in v katerih so shranjeni določene nastavitve in podatki za izmenjavo z našo spletno ponudbo prek vašega brskalnika. Piškotek vsebuje praviloma ime domene, s katere je bila poslana datoteka s piškotkom, pa tudi informacije o starosti piškotka in alfanumerično identifikacijsko oznako. 

Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo vaš računalnik in da takoj omogočimo morebitne privzete nastavitve. Piškotki nam pomagajo pri izboljševanju naše spletne ponudbe in z njihovo pomočjo vam lahko ponudimo še boljšo storitev, prilagojeno vašim potrebam. 

Piškotki, ki jih uporabljamo, so t. i. začasni piškotki, ki se po končani seji brskalnika samodejno izbrišejo.

Večina brskalnikov je nastavljenih tako, da samodejno sprejemajo piškotke. Seveda lahko shranjevanje piškotkov deaktivirate ali svoj brskalnik nastavite tako, da vas obvesti, takoj ko je bil piškotek poslan. Upoštevajte prosimo, da boste našo spletno ponudbo lahko uporabljali zelo omejeno ali je sploh ne boste mogli uporabljati, če boste zavrnili shranjevanje piškotkov.


Google Analytics

shranjujejo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe te spletne strani. Podatki, ki se pridobivajo s pomočjo piškotkov o vaši uporabi te spletne strani, se praviloma prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranjujejo. Če je aktivirana IP-anonimizacija na teh spletni strani, pa Google vaš IP-naslov pred tem skrajša v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Samo izjemoma se polni IP-naslov posreduje na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajša. Po naročilu upravljavca te spletne strani bo Google uporabljal te informacije za analiziranje vaše uporabe te spletne strani, za sestavljanje poročil o aktivnostih na spletni strani in za izvajanje drugih, z uporabo te spletne strani in interneta povezanih storitev za upravljavca te spletne strani. ID-naslov, ki ga vaš brskalnik prenese v okviru Google Analytics, se ne povezuje z drugimi podatki Googla. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika; opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Poleg tega lahko preprečite evidentiranje podatkov, ki se pridobivajo s piškotkom v zvezi z vašo uporabo spletne strani (vklj. z vašim IP-naslovom) pri Googlu, ter njihovo obdelovanje v prihodnje. To storite tako, da  prenesete vtičnik za brskalnik z naslednje povezave http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de in ga namestite na svojem računalniku.

Več informacij o tem boste našli na naslovu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de alihttp://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html (splošne informacije o Google Analytics in varovanju podatkov). Poudarjamo tudi, da je bila storitev Google Analytics na naših internetnih straneh razširjena s kodo " anonymizeIp()", ki omogoča anonimnost IP-naslovov in brisanje zadnjega okteta.

 


Google AdWords

Uporabljamo spletni program za oglaševanje „Google AdWords“ in v okviru tega funkcijo Conversion-Tracking. Google Conversion Tracking je analitična storitev korporacije Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Piškotek se namesti na vaš računalnik, če ste dosegli našo spletno stran prek Googlovega oglasa. Ti piškotki po 30 dneh izgubijo veljavnost in niso namenjeni osebni identifikaciji. Če obiščete določene dele naše spletne strani in piškotek še ni potekel, lahko Google in mi vidimo, da ste kliknili na oglas in bili usmerjeni na našo stran. Vsak oglaševalec AdWords dobi nek drug piškotek, kar pomeni, da piškotkom ni mogoče slediti prek spletnih strani oglaševalcev AdWords. Podatki, pridobljeni s pomočjo piškotkov Conversion služijo izdelavi statistike Conversion za oglaševalce AdWords, ki so se odločili za funkcijo Conversion-Tracking. Oglaševalci izvejo skupno število uporabnikov, ki so kliknili na njihov oglas in bili usmerjeni na stran, označeno z značko Conversion-Tracking. Ne izvedo pa nobene informacije, s katero bi lahko osebno identificirali uporabnika. Povezava med vašimi osebnimi in uporabniškimi podatki torej ni mogoča. Če bi želeli deaktivirati piškotke za funkcijo Conversion-Tracking, lahko svoj brskalnik nastavite tako, da blokira piškotke z naslednje domene: „googleadservices.com".


Doubleclick

Uporabljamo Googlov Doubleclick. To je storitev korporacije Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Doubleclick uporablja piškotke, da vam lahko predstavi reklamne oglase, ki bi vas morda zanimali. Pri tem se vašemu brskalniku dodeli anonimna identifikacijska številka (ID), s katero se preveri, kateri oglasi so se prikazali v vašem brskalniku in katere ste si ogledali. Piškotki ne vsebujejo osebnih informacij. Uporaba piškotkov DoubleClick-Cookies omogoča Googlu in spletnim stranem njegovih partnerjev, da vključijo samo oglase na podlagi prejšnjih obiskov na naših ali drugih spletnih straneh na internetu. Informacije, pridobljene s piškotki, Google pošilja na analizo na svoj strežnik v ZDA in jih tam shranjuje. Google ne posreduje teh informacij tretjim osebam, oziroma le v primeru zakonskih zahtev ali v okviru naročene obdelave podatkov. Google tudi ne povezuje vaših podatkov z drugimi evidentiranimi podatki.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite. Pridobivanje, obdelovanje in shranjevanje podatkov lahko vedno preprečite z veljavnostjo za naprej. To storite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali prek naslednje povezave pod opcijo Razširjeno deaktiviranje funkcije Doubleclick https://www.google.com/settings/ads/plugin poiščete vtičnik za svoj brskalnik, ga prenesete k sebi in ga namestite na svojem računalniku.

Opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naše spletne strani v polnem obsegu.

 

 

 

 


Kanali družbenih medijev

V naši spletni ponudbi boste našli povezave na družabna omrežja Facebook, Google+, Instagram in Pinterest, na karierno omrežje Xing, videoportal YouTube in na storitev za kratka sporočila Twitter. Povezave prepoznate po logotipu ponudnika.

S klikom na povezavo se odprejo ustrezne strani izbranega družbenega omrežja, za katere ne velja ta izjava o varstvu osebnih podatkov.  Podrobnosti o veljavnih določba za te strani si lahko preberete v ustreznih Izjavah o varstvu podatkov posameznih ponudnikov. Našli jih boste pod:

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php 

YouTube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ 

 

 

 


Vključitev Facebook vtičnika

Uporabljamo t. i. vtičnike Social Plugins ("vtičniki") družabnega omrežja Facebook, ki ga upravlja korporacija Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Vtičniki so označeni z Facebookovim logotipom ali z dodatkom "Soziales Plug-in von Facebook" ali "Facebook Social Plugin". Pregled Facebook vtičnikov in njihov opis boste našli tu: developers.facebook.com/plugins

Neposredna vključitev vtičnika ni zajeta v naši spletni ponudbi, to morate aktivirati prav vi sami. Če uporabljate našo spletno ponudbo, Facebook ne pridobiva niti obdeluje ali shranjuje podatkov. Šele če aktivirate vtičnik, ki je vključen v naši spletni ponudbi, se vzpostavi neposredna povezava s Facebookovimi strežniki. Aktiviranje se zgodi tedaj, ko kliknete na vtičnik. Šele nato lahko uporabljate vtičnik, na primer pritisnete na gumb za všečkanje.

Z aktiviranjem vtičnika prejme Facebook informacijo, da ste z vašim brskalnikom odprli našo spletno ponudbo, čeprav tedaj niste prijavljeni v Facebook. Te informacije (vključno z vašim IP-naslovom) se prenašajo z vašega brskalnika neposredno na Facebookov strežnik v ZDA in tam shranjujejo. Če ste prijavljeni v Facebook, lahko Facebook obisk naše spletne strani dodeli neposredno vašemu Facebook računu.  Če aktivirate vtičnike, na primer pritisnete gumb "Všeč mi je" ali oddate komentar, se ustrezna informacija prav tako prenese z vašega brskalnika neposredno na Facebookov strežnik in tam shrani. Informacije se poleg tega objavijo na Facebooku in prikažejo vašim Facebook prijateljem.

Facebook lahko uporablja te informacije za reklamne namene, raziskavo tržišča in ustrezno oblikovanje Facebook strani. Facebook v te namene izdela profile o vaši uporabi, zanimanjih in razmerjih, na primer za analiziranje, kako vi uporabljate našo spletno ponudbo z ozirom na reklamne oglase, ki se vam prikažejo na Facebooku, pa tudi za obveščanje drugih uporabnikov Facebooka o vaših aktivnostih v naši spletni ponudbi in za izvajanje raznih drugih storitev, povezanih z uporabo Facebooka.

Če ne želite, da Facebook prejme kakršne koli podatke o vas, vam ni treba storiti ničesar, saj se prenos podatkov aktivira šele potem, ko prvič kliknete na vtičnik in s tem podelite soglasje za uporabo podatkov. Če ste že dali soglasje za pridobivanje, obdelovanje in shranjevanje podatkov, ga lahko vedno tudi prekličete z veljavnostjo za naprej, s tem da ponovno odprete spletno stran.

Namen in obseg pridobivanja podatkov ter nadaljnja obdelava in poraba teh podatkov s strani Facebooka, pa tudi tozadevne pravice in nastavitvene možnosti za zaščito svoje zasebnosti si lahko preberete v Facebookovih navodilih o varovanju podatkov na strani: www.facebook.com/policy.php.

 

 

 

 

 


Uporaba spletne strani YouTube

Naša spletna stran uporablja vtičnike spletne strani YouTube, ki jo upravlja Google. Lastnik strani je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Če obiščete eno izmed naših spletnih strani, ki so opremljene z vtičnikom YouTuba, se pri tem vzpostavi povezava s strežniki YouTuba. Strežnik YouTuba dobi tedaj informacijo, katero našo stran se pravkar obiskali.

Če ste prijavljeni v YouTube računu, omogočate YouTubu, da vaše brskanje neposredno dodeli vašemu osebnemu profilu. To lahko tudi preprečite tako, da se odjavite iz YouTube računa in izbrišete YouTube piškotke.

Več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki boste našli v YouTubovi izjavi o varstvu podatkov na naslovu https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

 

 


Obvestila o novostih

Če se prijavite na naša obvestila o novostih (Newsletter), se vaš elektronski naslov uporablja za lastne reklamne namene, dokler se ne odjavite. Redno prejemate prek elektronske pošte informacije o aktualnih temah in e-pošto ob posebnih priložnostih, na primer pri posebnih akcijah. Prejeta e-pošta lahko pri tem temelji na naših podatkih, ki smo jih zbrali o vas osebno in individualno.

Za prijavo na naša obvestila o novostih uporabljamo, v kolikor nam niste dali svojega pisnega soglasja, tako imenovani postopek double-opt-in. To pomeni, da vam bomo poslali naše obvestilo o novostih prek elektronske pošte šele potem, ko nam boste izrecno potrdili, naj za vas aktiviramo pošiljanje obvestil o novostih. Tedaj boste prejeli naše elektronsko sporočilo s prošnjo, da nam s klikom na eno izmed povezav v tem elektronskem sporočilu potrdite vaše strinjanje s prejemanjem obvestil o novostih.

Če ne želite več prejemati naših obvestil o novostih, lahko temu vedno ugovarjate, ne da bi pri tem nastali drugi stroški, razen stroški prenosa po osnovnih tarifah. Preprosto kliknite na povezavo za odjavo, ki je v vsakem elektronskem obvestilu o novostih ali pa pošljite sporočilo nam ali našim pooblaščencem za varstvo osebnih podatkov.

 

 


Obrazec za stik

Če želite uporabiti obrazec za stik v naši spletni ponudbi, morate navesti svoje osebne podatke, kot so ime in priimek ter elektronski naslov. Podatke, ki nam jih posredujete prek obrazca za stik, pridobivamo in uporabljamo izključno za to, da lahko odgovorimo na vaše vprašanje oziroma želje.

Potem ko bomo zadevo obdelali, se bodo podatki najprej shranili za morebitne dodatne poizvedbe. Izbris posredovanih osebnih podatkov lahko vedno zahtevate tudi sami. Podatki se sicer samodejno izbrišejo potem, ko je vsaka zadeva dokončno urejena in zaključena. 

 


Dodatne informacije

Povezave z drugimi spletnimi stranmi

Naša spletna ponudba vsebuje povezave z drugimi spletnimi stranmi. Te povezave so praviloma kot take označene. Nimamo nobenega vpliva na to, koliko na povezanih spletnih straneh upoštevajo veljavne določbe o varovanju osebnih podatkov. Zato priporočamo, da se tudi na drugih spletnih straneh pozanimate o njihovih izjavah o varstvu osebnih podatkov.

Pravice posameznikov, ki jih zadeva obdelava podatkov 

Imate pravico do informacij o vaših podatkih, ki so bili shranjeni. V dani situaciji imate tudi pravico do popravkov, zapori ali brisanju teh podatkov. Vaš sogovornik v teh primerih je naša pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov.

Če ste nam kdaj dali svoje soglasje, ga vedno lahko prekličete z veljavnostjo za naprej. Vaš sogovornik v teh primerih je naša pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov.

Kontakt

Za dodatne informacije o našem ravnanju z osebnimi podatki se prosimo obrnite na pooblaščenca Caparol. d.o.o. za varstvo osebnih podatkov.

CAPAROL, d.o.o.
Potok pri Komendi 15
1218 Komenda
Slovenija

E-pošta: info@caparol.si

Spremembe te izjave o varstvu podatkov

Stanje te izjave o varstvu podatkov je navedeno z datumom (spodaj). Pridržujemo so pravico do sprememb te izjave o varstvu podatkov z veljavnostjo za naprej. Zadnjo aktualno verzijo Izjave si lahko ogledate neposredno v spletni ponudbi. Redno obiskujte našo spletno ponudbo in se informirajte o veljavni Izjavi o varstvu podatkov.

Stanje te izjave o varstvu podatkov: oktober 2017